Vaříme podle Herbáře /

Nejen do třetice bývá všeho dobrého, ale může tak být i do čtveřice, jak dokládá tento, v pořadí již čtvrtý svazek oblíbené lifestylové kuchařky. A co je v něm dobrého? Je to tradice osvědčené nápaditosti v podání dvou protagonistek televizního pořadu Herbář. Je to harmonické souznění s přírodou, je...

Celý popis

Hlavní autor: Winterová, Kateřina, 1976-
Další autoři: Rybová, Linda, 1975-, Holý, Adam, 1974-
Médium: Kniha
Vydáno: Praha : Česká televize, 2014-
Vydání: Vydání první
Edice: Edice České televize
Témata:
Conspectus: 641
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Shrnutí: Nejen do třetice bývá všeho dobrého, ale může tak být i do čtveřice, jak dokládá tento, v pořadí již čtvrtý svazek oblíbené lifestylové kuchařky. A co je v něm dobrého? Je to tradice osvědčené nápaditosti v podání dvou protagonistek televizního pořadu Herbář. Je to harmonické souznění s přírodou, jejími cykly, proměnami v průběhu roku a užitek z jejích plodů. Je to vnímavá úcta k životu předků, k jejich dílu, důmyslu a fortelu, ale i k jejich způsobu obživy. To vše se promítá v pestré škále bezmála dvou stovek receptů, jež autorky sesbíraly z nejrůznějších zdrojů, především domácích, vyzkoušely je a předvedly naživo na televizní obrazovce. Jsou mezi nimi pokrmy z masa, zeleniny, ovoce a bylin, pečivo, nápoje, sladkosti. Skvosty lidové kuchyně, jako boží milosti, frgále, hoďbidlo, kucmoch, pražmo, pučálka a mnoho dalších, a k tomu trocha světové exotiky, jako ramen, kuře v seně nebo chimichurri. Jídla prostá i slavnostní. Vše v rytmu ročních dob a v duchu zdravé výživy a opravdového pochutnání. A stejně jako v předchozích svazcích je doplněn malý herbář se spoustou užitečných informací o rostlinách a plodech, jež se významně uplatní nejen v naší kuchyni
Popis jednotky: Obsahuje rejstříky
Fyzický popis: 219 stran barevné ilustrace, portréty, faksimile ; 26 cm
ISBN: 978-80-7404-207-2