Vaříme podle Herbáře /

Nejen do třetice bývá všeho dobrého, ale může tak být i do čtveřice, jak dokládá tento, v pořadí již čtvrtý svazek oblíbené lifestylové kuchařky. A co je v něm dobrého? Je to tradice osvědčené nápaditosti v podání dvou protagonistek televizního pořadu Herbář. Je to harmonické souznění s přírodou, je...

Celý popis

Hlavní autor: Winterová, Kateřina, 1976-
Další autoři: Rybová, Linda, 1975-, Holý, Adam, 1974-
Médium: Kniha
Vydáno: Praha : Česká televize, 2014-
Vydání: Vydání první
Edice: Edice České televize
Témata:
Conspectus: 641
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
LEADER 02999nam a2200421 i 4500
001 74572
005 20180925002136.0
008 161213m20149999xr ach|e||||||001|0|cze d
020 |a 978-80-7404-207-2  |q (vázáno) :  |c 399.00 Kč 
035 |a (OCoLC)879565077 
040 |a SVG503  |b cze  |e rda 
072 7 |a 641  |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla  |2 Konspekt  |9 19 
080 |a 641.5  |2 h 
100 1 |a Winterová, Kateřina,  |d 1976-  |7 jo20000080713  |4 aut  |9 143929 
245 1 0 |a Vaříme podle Herbáře /  |c Kateřina Winterová, Linda Rybová ; s fotografiemi Adama Holého, Adam Holý 
250 |a Vydání první 
264 1 |a Praha :  |b Česká televize,  |c 2014- 
300 |a 219 stran  |b barevné ilustrace, portréty, faksimile ;  |c 26 cm 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
336 |a statický obraz  |b sti  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
490 1 |a Edice ČT 
500 |a Obsahuje rejstříky 
520 2 |a Nejen do třetice bývá všeho dobrého, ale může tak být i do čtveřice, jak dokládá tento, v pořadí již čtvrtý svazek oblíbené lifestylové kuchařky. A co je v něm dobrého? Je to tradice osvědčené nápaditosti v podání dvou protagonistek televizního pořadu Herbář. Je to harmonické souznění s přírodou, jejími cykly, proměnami v průběhu roku a užitek z jejích plodů. Je to vnímavá úcta k životu předků, k jejich dílu, důmyslu a fortelu, ale i k jejich způsobu obživy. To vše se promítá v pestré škále bezmála dvou stovek receptů, jež autorky sesbíraly z nejrůznějších zdrojů, především domácích, vyzkoušely je a předvedly naživo na televizní obrazovce. Jsou mezi nimi pokrmy z masa, zeleniny, ovoce a bylin, pečivo, nápoje, sladkosti. Skvosty lidové kuchyně, jako boží milosti, frgále, hoďbidlo, kucmoch, pražmo, pučálka a mnoho dalších, a k tomu trocha světové exotiky, jako ramen, kuře v seně nebo chimichurri. Jídla prostá i slavnostní. Vše v rytmu ročních dob a v duchu zdravé výživy a opravdového pochutnání. A stejně jako v předchozích svazcích je doplněn malý herbář se spoustou užitečných informací o rostlinách a plodech, jež se významně uplatní nejen v naší kuchyni 
653 |a kuchařky  |a vaření  |a recepty  |a byliny  |a zdravá výživa  |a televizní pořady  |a herbáře 
655 7 |a populárně-naučné publikace  |2 czenas 
655 7 |a kuchařské recepty  |2 czenas 
655 9 |a popular works  |2 eczenas 
655 9 |a cookbooks  |2 eczenas 
700 1 |a Rybová, Linda,  |d 1975-  |7 ola2002147000  |4 aut  |9 204144 
700 1 |a Holý, Adam,  |d 1974-  |7 jx20050110007  |4 pht 
830 0 |a Edice České televize 
901 |f 1. vyd.  |o 20150120 
910 |a SVG503 
942 |c KN 
999 |c 74572  |d 74572 
993 |0 0  |1 231095314795  |4 0  |6 VF_641_500000000000000  |7 0  |9 96673  |a 399.00  |b 0  |c 5314795  |d 2016-12-13  |e 12  |f TRNAVKA  |g VF 641.5  |h 399.00  |i Euromedia  |l VF  |m 7  |q 2024-04-01  |r 2023-09-21  |s 2023-09-21  |t 5  |w 2018-05-25  |y KN