Vaříme podle Herbáře /
Nejen do třetice bývá všeho dobrého, ale může tak být i do čtveřice, jak dokládá tento, v pořadí již čtvrtý svazek oblíbené lifestylové kuchařky. A co je v něm dobrého? Je to tradice osvědčené nápaditosti v podání dvou protagonistek televizního pořadu Herbář. Je to harmonické souznění s přírodou, je...
Hlavní autor: | Winterová, Kateřina, 1976- |
---|---|
Další autoři: | Rybová, Linda, 1975-, Holý, Adam, 1974- |
Médium: | Kniha |
Vydáno: |
Praha :
Česká televize,
2014-
|
Vydání: | Vydání první |
Edice: |
Edice České televize
|
Témata: | |
Conspectus: | 641 |
Tagy: |
Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
|
LEADER | 02999nam a2200421 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 74572 | ||
005 | 20180925002136.0 | ||
008 | 161213m20149999xr ach|e||||||001|0|cze d | ||
020 | |a 978-80-7404-207-2 |q (vázáno) : |c 399.00 Kč | ||
035 | |a (OCoLC)879565077 | ||
040 | |a SVG503 |b cze |e rda | ||
072 | 7 | |a 641 |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |2 Konspekt |9 19 | |
080 | |a 641.5 |2 h | ||
100 | 1 | |a Winterová, Kateřina, |d 1976- |7 jo20000080713 |4 aut |9 143929 | |
245 | 1 | 0 | |a Vaříme podle Herbáře / |c Kateřina Winterová, Linda Rybová ; s fotografiemi Adama Holého, Adam Holý |
250 | |a Vydání první | ||
264 | 1 | |a Praha : |b Česká televize, |c 2014- | |
300 | |a 219 stran |b barevné ilustrace, portréty, faksimile ; |c 26 cm | ||
336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
336 | |a statický obraz |b sti |2 rdacontent | ||
337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
338 | |a svazek |b nc |2 rdacarrier | ||
490 | 1 | |a Edice ČT | |
500 | |a Obsahuje rejstříky | ||
520 | 2 | |a Nejen do třetice bývá všeho dobrého, ale může tak být i do čtveřice, jak dokládá tento, v pořadí již čtvrtý svazek oblíbené lifestylové kuchařky. A co je v něm dobrého? Je to tradice osvědčené nápaditosti v podání dvou protagonistek televizního pořadu Herbář. Je to harmonické souznění s přírodou, jejími cykly, proměnami v průběhu roku a užitek z jejích plodů. Je to vnímavá úcta k životu předků, k jejich dílu, důmyslu a fortelu, ale i k jejich způsobu obživy. To vše se promítá v pestré škále bezmála dvou stovek receptů, jež autorky sesbíraly z nejrůznějších zdrojů, především domácích, vyzkoušely je a předvedly naživo na televizní obrazovce. Jsou mezi nimi pokrmy z masa, zeleniny, ovoce a bylin, pečivo, nápoje, sladkosti. Skvosty lidové kuchyně, jako boží milosti, frgále, hoďbidlo, kucmoch, pražmo, pučálka a mnoho dalších, a k tomu trocha světové exotiky, jako ramen, kuře v seně nebo chimichurri. Jídla prostá i slavnostní. Vše v rytmu ročních dob a v duchu zdravé výživy a opravdového pochutnání. A stejně jako v předchozích svazcích je doplněn malý herbář se spoustou užitečných informací o rostlinách a plodech, jež se významně uplatní nejen v naší kuchyni | |
653 | |a kuchařky |a vaření |a recepty |a byliny |a zdravá výživa |a televizní pořady |a herbáře | ||
655 | 7 | |a populárně-naučné publikace |2 czenas | |
655 | 7 | |a kuchařské recepty |2 czenas | |
655 | 9 | |a popular works |2 eczenas | |
655 | 9 | |a cookbooks |2 eczenas | |
700 | 1 | |a Rybová, Linda, |d 1975- |7 ola2002147000 |4 aut |9 204144 | |
700 | 1 | |a Holý, Adam, |d 1974- |7 jx20050110007 |4 pht | |
830 | 0 | |a Edice České televize | |
901 | |f 1. vyd. |o 20150120 | ||
910 | |a SVG503 | ||
942 | |c KN | ||
999 | |c 74572 |d 74572 | ||
993 | |0 0 |1 231095314795 |4 0 |6 VF_641_500000000000000 |7 0 |9 96673 |a 399.00 |b 0 |c 5314795 |d 2016-12-13 |e 12 |f TRNAVKA |g VF 641.5 |h 399.00 |i Euromedia |l VF |m 7 |q 2024-04-01 |r 2023-09-21 |s 2023-09-21 |t 5 |w 2018-05-25 |y KN |